Muffinki z kremem budyniowym
Walentynkowe wariacje część II, wczorajszy dzień był "dziwny", od załamania bo nie udało mi się zrobić ptysi. Przez co przeżywałam kulinarne załamanie. Nie wierzyliście, że takie coś istnieje? To istnieje! Po radość po otrzymaniu paczki z przyprawami, które wygrałam w konkursie kulinarnym. Jestem z tego bardzo dumna!! Nie wierzyłam, że będę na podium a tu miła niespodzianka.
Suche:
Suche:
1,5 szkl. mąki
0,75 szkl cukru
łyżeczka sody
szczypta soli
pokrojona drobno czekolada gorzka i biala
kakao
garść czekoladowych groszków
Mokre:
1 jajko
1\3 szkl. oleju
mały jogurt naturalny
0.5 szkl. mleka
Przygotowanie:
Mieszamy składniki w dwóch
osobnych miskach mokre i suche. Następnie mieszamy je w kolejności mokre
do suchego. Nakładamy na formę do muffinek.
Pieczemy w temp. 175 stopni przez 25 minut.
Pieczemy w temp. 175 stopni przez 25 minut.
Składniki na krem:
2 opakowania budyniu waniliowego (z cukrem) ,
0,7l mleka,
100g miękkiego masła.
0,7l mleka,
100g miękkiego masła.
aromat truskawkowy
czerwony barwnik
Przygotowanie kremu budyniowego:
0,5l mleka zagotuj. Do reszty wsyp
budyń i dokładnie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej pozostałą
cześć i wymieszaj składniki aż budyń będzie gęsty. Dodaj barwnik i aromat - wymieszaj. Całość ostudź. Masło
utrzyj na puszystą masę i porcjami dodawaj budyń cały czas mieszając.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Ładnie wyglądają
OdpowiedzUsuńDziękuję są bardzo proste:)
UsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)