Kotlety mielone z papryką i pieczarkami.
Pora powrócić do ćwiczeń. Tydzień regeneracji i dalej mocny wycisk. Siedząc ostatnio w kuchni i kombinując Co by tu zrobić na obiad? Wymyśliłam kotlety mielone, o których dawno zapomniałam! Przepis trochę urozmaiciłam dodając paprykę i pieczarki. Oczywiście danie nie na dziś, bo Popielec. Ale polecam!
Składniki:
0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie szynka)
cebula
czerwona papryka
250 g pieczarek
2 ząbki czosnku
0,25 szkl. bulionu warzywnego
jajko
sól, pieprz, zioła prowansalskie
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę. Pieczarki gotujemy kilka minut. Odcedzamy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa, pieczarki i mięso mieszamy z jajkiem i bulionem.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Formujemy kotlety. Obtaczamy w
bułce. Smażymy na oleju.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)