Muffiny jagodowe z białą czekoladą.
Siedzicie w domu... jest Wam smutno.. brakuje Wam energii ? O to rozwiązanie ! Przepyszne muffiny ! Uwielbiam jagody a Wy?
Składniki
2 szklanki przesianej mąki tortowej
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki)
szczypta soli
opakowanie cukru waniliowego
aromat waniliowy
pół tabliczki czekolady
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki)
szczypta soli
opakowanie cukru waniliowego
aromat waniliowy
pół tabliczki czekolady
Sposób przygotowania:
W jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól oraz pokruszoną czekoladę. W drugiej misce roztrzepać jajko z kefirem, olejem i
aromatem. Zawartość obu misek połączyć, dodać borówki albo jagody i
delikatnie wymieszać.
Napełniać ciastem foremki do muffinek
do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190
stopni C - do momentu suchego patyczka.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)