Kurczak w chrupkowej panierce.
Bardzo mi posmakował ten kurczak - smakiem przypomina chrupki kukurydziane o smaku sera;) Przepis zdecydowanie polecam dla wszelkich smakoszy chipsów, chrupek itp;) Tak o to przygotowany filet jest fajną przekąską na imprezach, można go podawać z różnymi sosami np. czosnkowym. A ten aromat podczas smażenia ...
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
1/2 szkl. mąki kukurydzianej
3 łyżki drobno startego żółtego sera
białko
sól
szczypta chili
pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry. Białko lekko ubijamy. Zanurzamy w nim kawałki mięsa.
Mąkę mieszamy z serem. Doprawiamy chili, solą i pieprzem.
Dokładnie obtaczamy mięso. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na
złoty kolor. Podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, polecam ziemniaki grillowane.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)