Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Kurczak w chrupkowej panierce.

0

Bardzo mi posmakował ten kurczak - smakiem przypomina chrupki kukurydziane o smaku sera;) Przepis zdecydowanie polecam dla wszelkich smakoszy chipsów, chrupek itp;) Tak o to przygotowany filet jest fajną przekąską na imprezach, można go podawać z różnymi sosami np. czosnkowym.  A ten aromat podczas smażenia ...

Składniki:

 podwójny filet z kurczaka
  1/2 szkl. mąki kukurydzianej
  3 łyżki drobno startego żółtego sera
  białko
  sól
  szczypta chili
  pieprz
  olej do smażenia

Sposób przygotowania
Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry. Białko lekko ubijamy. Zanurzamy w nim kawałki mięsa. Mąkę mieszamy z serem. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Dokładnie obtaczamy mięso. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, polecam ziemniaki grillowane.


Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)