Krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym
Uwielbiam krewetki... Ale tylko te duże:) Dziś również królowały w mojej kuchni. Jest to świetna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja osobiście tak przygotowane krewetki jadłam z sosem czosnkowym - czemu nie? Ale sos słodki chili też byłby dobry;)
Składniki:
20 dag krewetek królewskich
pół soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
olej
Przygotowanie:
Krewetki skrapiamy połową soku z cytryny, wlewam 2 łyżki sosu sojowego, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, wciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy pozostałość soku z cytryny, przesmażamy 2-3 minuty, uważając aby czosnek się nie przypalił. Dodajemy zamarynowane krewetki i smażymy je ok. 3 - 4 minut, kilkakrotnie mieszając.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)