Recenzja Patelni grillowej Ballarini z serii Como
Przyznam, że od kiedy kupiłam swoją pierwszą patelnię z powłoką ceramiczną, nie mogę się z nią rozstać. Z praktycznego punktu widzenia, na patelni z powłoką ceramiczną dobrze się smaży. Pierwsze moje wrażenie z patelnią grillową z serii Como firmy Ballarini, było zaskakującym doświadczeniem, że aż tak ładnie mogę przysmażyć ziemniaki! Patelnia jest stabilna, równomiernie przewodzi ciepło, powłoka jest jasna i praktycznie nie ma szans na przypalenie czegokolwiek, ponieważ dokładnie widać stopień zrumienienia potrawy. Jeżeli chodzi o dodatkowy tłuszcz podczas smażenia? Tak można dodać lecz minimalną ilość, lecz nie jest to konieczne ponieważ posiada powłokę non-stick. Producenci tych patelni zapewniają, iż można je myć w zmywarce. Ja jednak swoje patelnie myję ręcznie. Najbardziej cenię sobie w patelni grillowej Como, charakterystyczne rowki, które pozwalają ściekać nadmiarowi wytopionego tłuszczu, jednocześnie nadając daniu wygląd prawdziwej potrawy z grilla. Potrawy wykonane na patelni grillowej nie dość że są smaczne to jeszcze pięknie się prezentują.
Z czystym sumieniem mogę polecić taką patelnie innym.
Dane techniczne od producenta:
Powierzchnia Patelni
Ceramiczna powłoka patelni grillowej Como należy do kategorii non-stick, co oznacza, że potrawa nie przywiera, nawet jeśli jest smażona bez tłuszczu. Powierzchnia Keramic ma następujące cechy:
- Łatwość czyszczenia powierzchni patelni
- Jasny, estetyczny kolor powłoki
- Wysoki stopień nieprzywierania potraw
- Duża odporność na uszkodzenia i zarysowania
- Bezpieczeństwo – patelnia nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA
- Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – ważne dla osób dbających o zdrowe odżywianie
- Odporność na niszczące działanie zmywarki
Materiał
Patelnia grillowa Como wykonana jest z
wielowarstwowego aluminium. Wysoka jakość materiału zapewnia szybkie i
równomierne nagrzewanie się patelni oraz doskonałą dystrybucję ciepła w
naczyniu. Wzmocnione dno magazynuje temperaturę, oddając potem energię
przyrządzanej potrawie. Gotujemy krócej, a przez to oszczędniej i
bardziej efektywnie.
Grubość dna patelni grillowej to 2,7 mm.Uchwyt patelni
- Ergonomiczna, wygodna rączka
- Możliwość zawieszenia patelni na haczykach kuchennych
- Nienagrzewający się uchwyt
- Łączenie uchwytu z patelnią wzmocnione stalą nierdzewną
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)