Pulled Pork. Ślimaczki z pulled pork.

Do wykonania potrawy użyłam Slow Cookera Cook@home marki Russell Hobbs
Składniki:
- ok 1,3 kg łopatki
- 1/4 szkl oleju rzepakowego
- 2 łyżki octu z białego wina
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 4 łyżeczki papryki węgierskiej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- olej rzepakowy do zamarynowania mięsa.
- 3 tortille
- 2 garści rozszponki
- sos czosnkowy
Wykonanie:
Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Pozbywamy się nadmiaru tłuszczu. W niewielkiej ilości oleju rzepakowego mieszamy wszystkie przyprawy, miód oraz czosnek. Tak przygotowaną papką dokładnie nacieramy mięso, wklepujemy przyprawy. Całość odstawiamy na ok 2 godziny do lodówki. Następnie mięso przekładamy do wolnowaru wlewamy 1/4 szkl oleju rzepakowego i 2 łyżki octu z białego wina

Tortille smarujemy sosem czosnkowym, obficie posypujemy mięsem oraz rozszponką i zawijamy niczym naleśnik. Kroimy w paski tworząc, ślimaczki - które przekłuwamy wykałaczkami.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)