Deser o niskim IG, jogurtowo-jeżynowy.
Dla mnie jest to cudowny deser o niskim indeksie glikemicznym dla ciebie może okazać się pysznym śniadaniem. Ograniczamy kalorie ale nie tracimy tego co najważniejsze dobrego smaku. Trochę rozpusty kulinarnej należy się każdemu.
Składniki:
- 2 łyżki mielonych migdałów
- 1 mały jogurt naturalny wymieszany ze świeżą miętą
- 150 g jeżyn i jagód
Przygotowanie:
Migdały wysypujemy do miseczki, wykładamy pół kubeczka jogurtu i połowę owoców. Następnie dajemy resztę jogurtu i dekorujemy owocami.
Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Deser nie tylko pyszny ale i piękny.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
prosto, smacznie i zdrowo ;)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszności :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)