Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Deser o niskim IG, jogurtowo-jeżynowy.

3


Dla mnie jest to cudowny deser o niskim indeksie glikemicznym dla ciebie może okazać się pysznym śniadaniem. Ograniczamy kalorie ale nie tracimy tego co najważniejsze dobrego smaku. Trochę rozpusty kulinarnej należy się każdemu.

Składniki:
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 1 mały jogurt naturalny wymieszany ze świeżą miętą
  • 150 g jeżyn i jagód

Przygotowanie:

Migdały wysypujemy do miseczki, wykładamy pół  kubeczka jogurtu i połowę owoców. Następnie dajemy resztę jogurtu  i dekorujemy owocami.

Podobne posty

Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)