Parpadelle szpinakowo-brokułowe.
Pora rozpocząć urlop. A jak się rozpoczyna urlop ? Czymś pysznym:) Postanowiłam przemycić mężowy szpinak do obiadu. A Wy też tak przemycacie niektóre składniki swoim niejadkom ?
Składniki:
400 g parpadelle
200 ml śmietanki 18%
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
200 g brokułów
100 g liści szpinaku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebule siekamy i szklimy na patelni, dodajemy posiekany czosnek. Następnie dorzucamy szpinak. Po ok 7 minutach. Zabielamy śmietanką i doprawiamy/ Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy makaron parpadelle wedle zaleceń na opakowaniu.Jak brokuły będą miękkie, odcedzamy i miksujemy. Dodajemy do szpinaku i mieszamy z makaronem.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
Bardzo lubię takie proste i szybkie dania. A makarony uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)