Zagryzka na domową imprezę. Kulki serowe z krakersami i czosnkiem.
Wróciłam częściowo z urlopu ;) Pełna sił i zapału do pracy. Pierwsze co zrobiłam otwierając drzwi ? Tak nastawiłam pranie po urlopie ale zaraz potem zabrałam się do garnków i o to co stworzyłam na domowe przyjęcie.
Składniki:
100 g krakersów serowo-cebulowych
200 serka typu philadelfia
1 duży ząbek czosnku
pieprz do smaku
słonecznik łuskany do obtoczenia kulek
Przygotowanie:
Krakersy miksujemy na piasek, dodajemy serek , czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz jeżeli lubicie ostrzejsze smaki. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą obtaczamy w słoneczniku. Przed podaniem najlepiej wkładamy do lodówki.
Napisano już 6 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
takie kąski są świetne. nieduże, ładnie wyglądają, łatwo je zjeść na raz i nie plamią ubrań :] a do tego smakowite! tak, zdecydowanie imprezowa opcja :]
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie, takie na jeden raz .. .mniam !
OdpowiedzUsuńJaka świetna przekąska, szybka i ciekawa, na imprezę genialna ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie! tak apetycznie otoczone słonecznikiem, mmm... :)
OdpowiedzUsuńRobiłam już kilka razy i są świetne. Szybko też znikają na imprezach. Jak nie mam serka philadelphia, uzywam bielucha. A dziś, na przyjęcie mojej trzylatki robię wersję słodką: z petitkami zamiast krakers ów, obtoczone w kakao lub wiorkach kokosowych. Dzięki za inspirację.
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę ;) tym razem ja dziękuję za inspiracje !
UsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)