Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Zagryzka na domową imprezę. Kulki serowe z krakersami i czosnkiem.

6

Wróciłam częściowo z urlopu ;) Pełna sił  i zapału do pracy.  Pierwsze co zrobiłam otwierając drzwi ? Tak nastawiłam pranie po urlopie ale zaraz potem zabrałam się do garnków i o to co stworzyłam na domowe przyjęcie.

Składniki:

100 g krakersów serowo-cebulowych
200 serka typu philadelfia
1 duży ząbek czosnku
pieprz do smaku
słonecznik łuskany do obtoczenia kulek

Przygotowanie: 

Krakersy miksujemy na piasek, dodajemy serek , czosnek  przeciśnięty przez praskę oraz pieprz jeżeli lubicie ostrzejsze smaki. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą obtaczamy w słoneczniku. Przed podaniem najlepiej wkładamy do lodówki.

Podobne posty

Napisano już 6 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

  1. takie kąski są świetne. nieduże, ładnie wyglądają, łatwo je zjeść na raz i nie plamią ubrań :] a do tego smakowite! tak, zdecydowanie imprezowa opcja :]

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają smakowicie, takie na jeden raz .. .mniam !

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka świetna przekąska, szybka i ciekawa, na imprezę genialna ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają pysznie! tak apetycznie otoczone słonecznikiem, mmm... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam już kilka razy i są świetne. Szybko też znikają na imprezach. Jak nie mam serka philadelphia, uzywam bielucha. A dziś, na przyjęcie mojej trzylatki robię wersję słodką: z petitkami zamiast krakers ów, obtoczone w kakao lub wiorkach kokosowych. Dzięki za inspirację.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę ;) tym razem ja dziękuję za inspiracje !

      Usuń

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)