Chrupkie mini pizze.
Majówka rozpoczęta leniwie. O jedenastej wstałam. Mogę tak dzień rozpoczynać codziennie. Wczoraj wieczór spędziłam w miłym towarzystwie - dziękuję. Zrobiłam mini pizze które widziałam niegdyś na funpage'u Food Art'u . Strasznie mi się spodobały nie wymagają dużego nakładu pracy a są idealne na imprezę - znikają w parę chwil.
Składniki:
2 tortille pszenne
1 puszka krojonych pomidorów
150 g sera mozzarella
200g szynka\ kiełbasa\ kabanos
sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Pomidory z puszki wrzucamy do garnka i gotujemy dopóki sos nam się nie zredukuje doprawiamy do smaku oregano, ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Z tortilli wykrawamy krążki takie jak na pierogi. Każdy krążek wkładamy do posmarowanej oliwą formy na muffiny. Na każdy krążek nakładamy sos, ser i wybrane mięso. Można dodać własne składniki np paprykę czy oliwki. Jak kto woli;)
Pieczemy w temp 180 stopni przez ok 12 minut aż ser się roztopi i zarumieni.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Jaki fajny pomysł! Smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńo, to jest pomysł na majówkę :) przyda się, przyda :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)