Kurczak z pastą tandoori
Kompletnie nie mam weny do pisania. Przyznaję się dopadło mnie wstrętne choróbsko. A już kilka dni temu obiecałam, że napiszę ten przepis. Prosty i według mnie dietetyczny - chociaż dietetykiem nie jestem. O to dla Was aromatyczny kurczak z gotową pastą tandoori.
Składniki:
2 filety z kurczaka
duży jogurt naturalny
świeży imbir 3 cm
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka kolendry
3 łyżeczki gotowej pasty tandoori
Chilli jeżeli lubicie na ostro;)
Przygotowanie:
Kurczka myjemy, kroimy w paski. Przygotowujemy marynatę dla kurczaka - część jogurtu mieszamy z pastą tandoori i wkładamy do niej kurczaka najlepiej na noc do lodówki. Zamarynowanego kurczaka smażymy na patelni ( u mnie na grillowej) następnie dodajemy do niego pozostałą marynatę i jogurt. Dodajemy przyprawy i starty imbir. Gotujemy przez jakąś chwilę. Podajemy z ryżem.
Ps. Wiem że to nie jest prawdziwy Tandoori chicken - ale mi osobiście smakuje:)
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)