Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Kurczak z pastą tandoori

0

Kompletnie nie mam weny do pisania. Przyznaję się  dopadło mnie wstrętne choróbsko. A już kilka dni temu obiecałam, że napiszę ten przepis. Prosty i według mnie dietetyczny - chociaż dietetykiem nie jestem. O to dla Was aromatyczny kurczak z gotową pastą tandoori

Składniki:
2 filety z kurczaka
duży jogurt naturalny
świeży imbir 3 cm
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka kolendry
 3 łyżeczki gotowej pasty tandoori

Chilli  jeżeli lubicie na ostro;)

Przygotowanie:

Kurczka myjemy, kroimy w paski. Przygotowujemy marynatę dla kurczaka - część jogurtu mieszamy z pastą tandoori i wkładamy do niej kurczaka najlepiej na noc do lodówki.  Zamarynowanego kurczaka smażymy na patelni ( u mnie na grillowej) następnie dodajemy do niego pozostałą  marynatę i jogurt. Dodajemy przyprawy i  starty imbir. Gotujemy  przez jakąś chwilę. Podajemy z ryżem.

Ps. Wiem że to nie jest prawdziwy Tandoori chicken - ale mi osobiście smakuje:)

      
  

Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)