Babeczki z kajmakiem
Urocze babeczki z kruchym spodem i aksamitnym nadzieniem. Idealne na przyjęcia, bądź spotkanie przy kawie. Podobne-
choć w moim mniemaniu o niebo lepsze jadłam ostatnio
u znajomych- Marta dziękuję! Z każdym dniem, uczę się czegoś nowego w kuchni, a to też dzięki Wam. Przesyłam Wam przepis
na te małe słodkie pyszności a sama biorę się za trening.
Składniki:
kruche:
145 g mąki
100 g prawdziwego masła o temperaturze pokojowej
35 ml mleka o temperaturze pokojowej
łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
1 żółtko
+ puszka masy kajmakowej (400g)
+ kilka łyżeczek dżemu malinowego
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na kruche zagnieść na gładką kulę.
Owinąć folią i włożyć do
lodówki na 1-1,5h. Wylepić ciastem wysmarowane masłem foremki do babeczek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C na około 15 min (
do zrumienienia).
Wyjąć i dobrze ostudzić. Nałożyć odrobinę dżemu malinowego następnie masę kajmakową . Posypać płatkami migdałowymi lub
migdałami w słupkach.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)