Schab z patelni grillowej z sosem grzybowym.
Tęsknicie za grillem ? Bo ja tak ! Zakupując patelnie grillową możecie chodź trochę powspominać ulubione przysmaki. Dziś przedstawiam Wam schab - może komuś przypadnie do gustu?
Składniki do przygotowania schabu:
0,5kg schabu,
marynata ( oliwa , czosnek może być granulowany , sól , pieprz , czerwona papryka, odrobina octu winnego, czerwone wino)
Przygotowanie mięsa:
Mięso tniemy na kotlety i marynujemy około 1-1,5 godziny. Grillujemy po kilka minut z każdej strony.
Składniki na sos:
2 łyżki masła
oliwa z oliwek
średniej wielkości cebula
1 szklanka świeżych grzybów (np. prawdziwków)
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu drobiowego
1 1/2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/4 łyżeczki pieprzu
2 łyżki masła
oliwa z oliwek
średniej wielkości cebula
1 szklanka świeżych grzybów (np. prawdziwków)
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu drobiowego
1 1/2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/4 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie sosu:
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek oraz cebulę
pokrojoną w piórka i przysmażamy do momentu, aż się cebula lekko
zarumieni. Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy około 2 minuty. Dodajemy
mąkę, całość dobrze mieszamy. Następnie dodajemy bulion, rozmaryn, sól i
pieprz. Gotujemy około 3 minuty.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
A czemu mi tylko byly proponowane toasty? :-D
OdpowiedzUsuńna takie cos tez bym sie dala zkusic ^^
Ania dobrze wiesz, że nie było czasu by tak gotować:) Podszkolę się i zrobię coś na prawdę awsome następnym razem:)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)