Schab w marynacie jogurtowej.
Powoli zaczynam się przekonywać do schabu chociaż tak bardzo negatywnie byłam do niego nastawiona. Jestem zauroczona schabem Delimammy . Cudo ! W przyszłym tygodniu zaczynam przygotowania;) Mam nadzieję, że będzie choć w połowie tak dobry i piękny jak u Gosi;) Dziś na obiad połączyłam dwa przepisy Makłowicza. Przez noc marynowałam schab potłuczony jak na kotlety w jogurcie z mnóstwem przypraw. Może trochę przesadziłam z pieprzem.. ale ja tak lubię ..
Składniki:
ok 4 kotlety schabowe
mały jogurt naturalny
2 łyżki słodkiego sosu chilli
tymianek
świeży rozmaryn i bazylia
oliwa
pieprz i sól
Przygotowanie:
Najlepiej dzień prędzej przygotować kotlety tak jak na schabowe i zanurzyć je w następującej marynacie. Kubek jogurtu mieszamy z sosem chilli, tymiankiem, rozmarynem, i bazylią. Przed samym smażeniem wyciągamy kotlety usuwamy jak najwięcej marynaty jogurtowej i smarujemy je oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni grillowej. Ja swoje schabowe podałam z pieczonymi ziemniaczkami i gotowanymi warzywami. A Wy jakbyście je podali?
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)