Miętowy pstrąg łososiowy z vinegretem miodowym
Natchnął mnie Osmin i jego program ekstremalny kurs piękna. Ryba, sałata i woda ! A więc dziś coś innego niż
zwykle - ryba! Zostałam przekonana, że jednak lubię ryby;) Znaliście
połączenie ryby i mięty ? Nie ? To warto spróbować.
Składniki:
Pstrąg łososiowy ok 30 dag
oliwa
sól
pieprz
czosnek
otarta mięta
Vinegret:
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
pieprz do smaku
Vinegret:
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Łososia
kroimy w plastry ( około 1,5-2 cm szerokości). Każdy kawałek ryby
smarujemy oliwą z oliwek. Z każdej strony oprószamy solą, pieprzem,
granulowanym czosnkiem i sporą ilością otartej mięty. Pstrąga łososiowego najlepiej
smażyć na patelni grillowej bez tłuszczu około 15 minut, zaczynając od strony ze skórą, w trakcie
smażenia obracając na drugą stronę. Ja podawałam go z mix'em sałatkowym prażonym słonecznikiem i dressingiem z vinegretu. Smacznego.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)