Cupcake z maślanym kremem jabłkowym.
Ostatnie słodkości na jakiś czas.. pora je ograniczyć.. Od dziś więcej potraw dietetycznych ;) Te o to cudne słodkości zrobiłam idąc do kolegi. Nawet nie wie ile zrobił mi radości jedząc je. Zresztą uwielbiam patrzeć jak ktoś je z apetytem moje potrawy nie tylko dlatego, że jest wyłącznie głodny - po prostu mu smakuje. Pomysł cupcake wziął się z oglądania TLC i programu Słodki Biznes - piekarni Carlos'a . Buddy właściciel piekarni robił specjalnie dla kogoś 500 muffinek! A krem jaki użył był właśnie maślany. Ja nie zrobię kremu maślanego ?! Postanowiłam spróbować swoich sił i zrobić takie cuda z lekką modyfikacją... ;)
Składniki:
Dodatkowo:
1 jabłko starte na tarce, cynamon i kardamon wedle uznania.
Przygotowanie ciasta wedle przepisu podanego w linku:) Z tym że jabłka mieszamy ze składnikami mokrymi a dopiero potem z suchymi.
Składniki na krem:
200 gram masła
200 gram cukru pudru
200 gram cukru pudru
odrobina zielonego barwnika, i aromat jabłkowy
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem do uzyskania gładkiej masy, a wtedy dodajemy aromat, barwnik i mieszamy. Masą dekorujemy wystudzone babeczki. Dodatkowo do dekoracji można użyć jabłka.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
O mniammmm, bosko kolorowe , syci oczy:)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)