Ciasteczka cytrynowo-migdałowe.
Co można robić po 6 rano ? Oczywiście wziąć się do roboty... Przedstawiam Wam pyszne ciasteczka cytrynowo migdałowe;)
Składniki:
200 g mąki
125 g miękkiego masła
125 g cukru
60 g mielonych migdałów
2 żółtka
skórka starta z cytryny
Przygotowanie:
Ucieramy masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy skórkę startą z cytryny, a następnie po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie mieszamy. Ciasto możemy rozwałkować i powycinać różne kształty. Możemy je nakładać łyżką do lodów na blaszkę wyłożoną papierem w odstępach 2,5 cm. Pieczemy około 15 minut, aż będą złociste, w temperaturze 180 st. C.
Ucieramy masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy skórkę startą z cytryny, a następnie po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie mieszamy. Ciasto możemy rozwałkować i powycinać różne kształty. Możemy je nakładać łyżką do lodów na blaszkę wyłożoną papierem w odstępach 2,5 cm. Pieczemy około 15 minut, aż będą złociste, w temperaturze 180 st. C.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)