Crumble z jabłkiem.
Niespodziewani goście? Nie masz co im podać? A chcesz zabłysnąć? Otwórz szafkę poszukaj kruchych ciastek, może na blacie kuchennym zawieruszyło się gdzieś jabłko? Stwórz coś magicznie dobrego! O to pomysł na coś niezwykłego. Jabłkowe crumble pod kruszonką zapiekane w kokilkach :) A w kuchni czarujący zapach kardamonu, cynamonu, goździków i wanilii :)
Składniki:
( w zależności od ilości porcji)
( w zależności od ilości porcji)
jabłko
ciastka digestive
przyprawy: cynamon, wanilia, kardamon, goździki. Ewentualnie młynek do deserów;)
Kruszonka:
masło
mąka
cukier
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do kokilek wkładamy pokruszone ciastka na to dajemy pokrojone jabłka, posypujemy przyprawami. Z podanych składników robimy kruszonkę;) Zapiekamy 20 minut podajemy gorące:) Tak smakują najlepiej.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)