Brokułowy ryż.
Postanowiłam pokazać wam fajny dodatek do mięs. Brokułowy ryż ! Takie puree ale z brokułów :) Może nie jadek zje obiadek ? Mąż zagorzały przeciwnik warzyw jakoś to wytrzymał:) A miał wybór ?:))) Na zdjęciu dodatek w postaci filetu z kurczaka z "pomysłu na : kurczaka w papirusie" osobiście uważam że, kurczak spełnia moje oczekiwania mięso soczyste i tak jak piszą smażone bez tłuszczu.. Ale - tak wszędzie są jakieś ale..dałabym mniej tej przyprawy z papirusu, trochę dla mnie za słone więc warto trochę zeskrobać:P
Składniki:
około 120 g ryżu (wystarczy na dwie głodne osoby :))
mały brokuł
Śmietana 18% - 100 ml
pieprz, sól, czosnek
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy do miękkości. Wyjmujemy z wody,
doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Dodajemy śmietanę i odrobinę
oliwy, a następnie wszystko miksujemy. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ryżu dodajemy zmiksowanego brokuła i mieszamy.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
Wygląda apetycznie :-) już wiem co jutro na obiad :-)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)