Słodkie bezcukrowe muffinki
Dziś zdrowsza wersja muffinek. Zamiast cukru użyłam bananów. Jaki otrzymałam efekt? Słodkie i wilgotne ciasto. Idealne dla dzieci i osób na diecie.
Składniki:
- 0,5 szkl. mąki orkiszowej - razowej
 - 0,5 szkl .mąki tortowej
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 0,5 szkl. oleju
 - 2 banany
 - 2 jaja
 - 0,5 łyżeczki cynamonu
 
Przygotowanie:
W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki.  W osobnej misce rozgniatamy banany dodajemy jaja i olej, dokładnie mieszając.  Mokre składniki dodajemy do suchych szybko mieszając. Ciasto wykładamy do papilotem na 2\3 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach w termoobiegu przez ok 15-17 minut. Sprawdzając patyczkiem czy jest suchy.


Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
wyglądają zachęcająco! Zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)