Kokosowy pudding z tapioki
 
Taki pudding mogą jeść dzieci ( oczywiście jeśli nie dodamy cukru, chociaż polecam syrop klonowy). Tapioka to kolejny produkt jaki ostatnio odkryłam zaraz po nasionach CHIA, który polubiłam od pierwszej łyżeczki.
Składniki:
- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
 - 200 ml wody
 - 1/3 szklanki perełek tapioki
 - laska wanilii
 - opcjonalnie cukier palmowy\ syrop klonowy
 
Tapiokę płuczemy. Wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem kokosowym i wodą, odstawiamy na 1 godzinę. Następnie opcjonalnie dodajemy cukier i nasiona z laski wanilii. Gotujemy, mieszając od czasu do czasu. Pudding będzie gotowy gdy kuleczki tapioki zmiękną i staną się przezroczyste, około 10 minut. Deser jest dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.


Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
przypomniałaś mi jak bardzo lubię tapiokę i jak dawno jej nie jadłam!
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)