Recenzja WOK'a Ballarini z serii MasterChef
Jestem zachwycona designem Wok'a Ballarini z serii Master Chef. Niezwykle atrakcyjnie się prezentuje. Według mnie z powodzeniem można podać domownikom obiad wprost z patelni na stół. Firma charakteryzuje się produktami o wysokiej jakości i trwałości oraz niesztampowym wyglądem, dlatego cenię ją w swojej kuchni. Jeżeli chodzi o tę patelnię to nie ma znaczenia to jaką posiadamy płytę, gazową czy indukcje. Wok jest przystosowany do innych rodzajów kuchni. Pierwsze wrażenie jak się na niego spojrzy jest takie " Jaki on solidny!"
Przygotowując potrawę na takim sprzęcie kuchennym przez chwilę możemy poczuć się jak MasterChef we własnej kuchni. Ballarini jako jedyna firma na świecie ma prawa do produkcji naczyń kuchennych sygnowanych logiem programu telewizyjnego MasterChef.
Nie ukrywajmy jest to bardzo dobry produkt i mimo swoich zalet należy dbać o niego i nie używać ostrych przedmiotów np do odwracania dania które przygotowujemy w Woku. Fakt dzięki powłoce Keravis non-stick. Produkt ten cechuje się dużą odpornością na zarysowania i uszkodzenia. Potrawy które przygotowujemy nie przywierają do dna patelni nawet jeżeli będą smażone bez tłuszczu a czyszczenie z zabrudzeń nie spędza nam snu z powiek. Jeżeli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami zmywarki spokojnie możemy myć patelnię w tym urządzeniu.Ważne jest również to że patelnia nie zawiera związków niklu ani metali ciężkich.
Przygotowując potrawę na takim sprzęcie kuchennym przez chwilę możemy poczuć się jak MasterChef we własnej kuchni. Ballarini jako jedyna firma na świecie ma prawa do produkcji naczyń kuchennych sygnowanych logiem programu telewizyjnego MasterChef.
Nie ukrywajmy jest to bardzo dobry produkt i mimo swoich zalet należy dbać o niego i nie używać ostrych przedmiotów np do odwracania dania które przygotowujemy w Woku. Fakt dzięki powłoce Keravis non-stick. Produkt ten cechuje się dużą odpornością na zarysowania i uszkodzenia. Potrawy które przygotowujemy nie przywierają do dna patelni nawet jeżeli będą smażone bez tłuszczu a czyszczenie z zabrudzeń nie spędza nam snu z powiek. Jeżeli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami zmywarki spokojnie możemy myć patelnię w tym urządzeniu.Ważne jest również to że patelnia nie zawiera związków niklu ani metali ciężkich.
Próbowałam już w nim parę potraw i najlepiej sprawdza się w kuchni azjatyckiej przepis i prezentacja już wkrótce.
Dane techniczne od producenta:
POWIERZCHNIA WOKA
Powierzchnia naczynia składa się z
trzech warstw. Warstwa wierzchnia wzmacniana jest niezwykle twardymi
cząsteczkami ceramicznymi. Wok indukcyjny MasterChef należy do kategorii
non-stick – oznacza to, że potrawy nie przywierają do niego nawet,
jeśli są smażone bez tłuszczu.
GRUBOŚĆ DNA
Grubość dna woka indukcyjnego MasterChef to 4 mm.UCHWYT WOKA INDUKCYJNEGO
- Nienagrzewająca się, ergonomiczna rączka
- Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych
- Łączenie uchwytu z wokiem wzmocnione stalą nierdzewną
MATERIAŁ
Wok MasterChef wykonany został z
wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości. Dno naczynia
wzmacniane jest stalą nierdzewną. Powłoka non-stick Keravis wzbogacona
cząstkami ceramicznymi.
WYMIARY WOKA
- Średnica dna: 16,5 cm
- Średnica górnej krawędzi: 28 cm
- Głębokość woka: 7,5 cm
Posiada 2 lata gwarancji i został wyprodukowany we Włoszech.
WADY:
Nie można wkładać Woka do piekarnika w celu zapieczenia potrawy.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
Wygląda bardzo solidnie, na pewno bardzo przydatny w kuchni :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)