Wytrawne muffinki.
Muffinki
które smakują jak bułeczki, przynajmniej według mojej opinii. Koleżanka natomiast uważa, że smakują jak jajecznica:) Nie ulega wątpliwości, że są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Idealny poczęstunek na imprezę, drugie śniadanie lub podwieczorek, albo po prostu na
zaspokojenie małego głoda. Smaczna alternatywa dla osób, które nie przepadają za tradycyjnymi muffinkami.
Składniki:
2 i 1/2 szklanki mąki
1 szklanka jogurtu
100 g rozpuszczonego masła
2
jajka
1-2 ząbki czosnku
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
pół
łyżeczki soli,
po 100 g pokrojonej w kostkę szynki i żółtego sera
pół
papryki pokrojonej w kostkę
ulubione przyprawy
Przygotowanie:
Mleko,
masło, jajka, rozgnieciony czosnek i sól zmiksować. Dodać mąkę zmieszaną
z proszkiem. Wymieszać ciasto łyżką, dodać pozostałe składniki. Blachę
do muffinek wysmarować masłem i oprószyć mąką lub wyłożyć papilotkami, wyłożyć ciasto. Piec w 200 st. C ok. 25 minut.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)