Czekoladki z whisky.
Zgadnij kotku co mam w środku:) Jaka whisky jest w środku? Czekoladki powracają na blog, chyba o nich nie zapomnieliście? Kto chciałby zostać moim testerem jakości czekolady? Może złoży ktoś jakąś aplikacje;) Stworzyłam ponownie czekoladki tym razem o smaku whisky. Chyba czekoladki z alkoholem smakują najlepiej;) A Wy jak myślicie? Mam dla Was jeszcze jedną nowość w końcu założyłam funpage na facebook'u więc zapraszam Was do polubienia;) https://www.facebook.com/Quchniakaroli
Składniki:
10 ml .smietanki kremówki 30 procentowej
10 ml whisky
40 gram białej czekolady
Dodatkowo 150 gram gorzkiej czekolady do wysmarowania foremki i przykrycia nadzienia oraz oczywiście foremka:) Najlepsza będzie silikonowa.
10 ml whisky
40 gram białej czekolady
Dodatkowo 150 gram gorzkiej czekolady do wysmarowania foremki i przykrycia nadzienia oraz oczywiście foremka:) Najlepsza będzie silikonowa.
Przygotowanie:
Śmietankę zagotowujemy w malutkim garnuszku następnie dodajemy białą
czekoladę i mieszamy aż się czekolada rozpuści po czym zdejmujemy ją z ognia. Nadzienie wystudzamy po czym dodajemy whisky i dobrze mieszamy. Foremkę smarujemy gorzką czekoladą dwu albo lepiej trzykrotnie:) .Schładzamy w lodówce a następnie
napełniamy do 3/4 nadzieniem każdą
pralinkę formę wstawiamy do lodówki i czekamy aż nadzienie zgęstnieje
.Kiedy nadzienie zgęstnieje zalewamy formę reszta czekolady i ponownie schładzamy tak około godziny.
Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Wow :D jesteś boska :D
OdpowiedzUsuńBallantine's ;) Pycha!:)
OdpowiedzUsuńTwoje pralinki są fantastyczne!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)