Ciasteczka z maszynki
Tradycyjne ciasteczka z maszynki. Czy ktoś z Was pamięta ich smak?  Najlepiej smakują ze szklanką ciepłego mleka. 
Składniki:
Wszystkie składniki razem zagniatamy. Ciasto przekładamy do maszynki do mięsa z nakładką do ciasteczek i wykręcamy podłużne ciasteczka.Ciastka kroimy na kawałki około 6 cm i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy w 200 st. C około 20 minut.
- 250 g margaryny
 - 500 g mąki
 - 250 g cukru
 - 5 żółtek
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - ew. 2 łyżki śmietany
 
Wszystkie składniki razem zagniatamy. Ciasto przekładamy do maszynki do mięsa z nakładką do ciasteczek i wykręcamy podłużne ciasteczka.Ciastka kroimy na kawałki około 6 cm i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy w 200 st. C około 20 minut.


Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
Pamiętam takie ciasteczka jak robiłam mama; pyszne były
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)