Konkurs " Mięso na patelnie!"
W wielu domach schabowy nieustannie króluje i jest numerem jeden jako sztuka mięsa z patelni. Mam nadzieję, że u Was nie jest tak samo. Pokażcie mi swój pomysł na mięso z patelni, a możecie wygrać patelnie z firmy Ballarini. Taką jak na zdjęciu;) Sezon grillowy w pełni a przecież na zwykłej patelni też można zrobić dobry kawałek mięsa. Znacie dobry przepis? Podzielcie się nim.
Pamiętajcie mięso możecie smażyć bez tłuszczu a nawet zapiec je w patelni w piekarniku ;) Czekam na Wasze kreatywne pomysły.
Regulamin konkursu" Mięso na patelnie!" na blogu QuchniaKaroli
- Konkurs organizuje autorka bloga Quchniakaroli.pl wraz z firmą Ballarini , która jest sponsorem konkursu
- Zadanie konkursowe polega na podaniu przepisu na mięso, które przyrządzicie z wykorzystaniem patelni.
3. Każdy uczestnik może dodać dowolną ilość przepisów.
4. Spośród nadesłanych prac organizatorka wybierze:
4. Spośród nadesłanych prac organizatorka wybierze:
- 1 laureata, który otrzyma patelnię granitową głęboką Ballarini LUCCA z dwoma uchwytami
6. Laureat zostanie podany do 5 dni po zakończeniu konkursu, w tym poście.
7. Nagrody zostaną wysłane laureatom przez firmę Ballarini, wedle indywidualnych ustaleń.
8. Nie istnieje możliwość zamiany nagród na wartość pieniężną.
9. Nagrody będą wysyłane w granicach Rzeczpospolitej Polskiej.
10.Biorąc udział w konkursie Uczestnik oświadcza, że jego praca została wykonana samodzielnie i nie narusza praw autorskich osób trzecich.
11. Swoją pracę należy wysłać na maila: karolina@quchniakaroli.pl
12. Warunkiem otrzymania nagrody jest wysłanie przez laureatów na adres karolina@quchniakaroli.pl danych do wysyłki (imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, kod pocztowy, numer telefonu dla kuriera) w terminie do 7 dni od daty ogłoszenia wyników
Serdeczne gratulacje dla Katarzyny Selaszuk za tagliate z mięsa wolowego z rozmarynem. Bardzo proszę o maila z danymi do wysylki

Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Łosoś z sosem koperkowym z dodatkiem nowalijek. Zdjęcie na mailu :)
OdpowiedzUsuńSKŁADNIKI!
2 woreczki ryżu
pęczek koperku
dwie garście posiekanego czosnku niedźwiedziego
350g łososia
1/3 kostki masła
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
szklanka bulionu
rzodkiewka + jej liście
ogórek
przyprawy
oliwa
GOTUJEMY!
porcjujemy łososia i siekamy koperek. w międzyczasie gotujemy ryż.
pół przygotowanego masła topimy w garnku i podsmażamy 3/4 koperku oraz łyżkę czosnku niedźwiedziego. łososia nacieramy koperkiem, oliwą oraz przyprawami.
do garnka z koperkiem dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. zalewamy bulionem, dodajemy śmietanę i doprawiamy.
resztę masła rozpuszczamy na patelni i smażymy z obu stron.
rzodkiewkę i ogórka kroimy na plastry. liście rzodkiewki, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego, łyżeczkę koperku, łyżkę oliwy i soku cytryny blendujemy na pesto. podajemy z rzodkiewką i ogórkiem.
świetny konkurs! pozdrawiam
OdpowiedzUsuńświetny konkurs, spróbuję swojego szczęścia! Propozycję wysłałam na maila :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło!
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)