Placki z kalafiora
Placki wcale nie muszą być nudne, dziś do ich wykonania użyłam zielonego kalafiora. Proste i łatwe danie nawet dla kulinarnych laików. Ja użyłam do zrobienia przepisu zielonego kalafiora.
Składniki:
- 0,5 kg kalafiora
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki z amarantusa
- pół pęczka szczypiorku
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kalafior gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy kalafior i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy, jajko i mąkę z amarantusa. Formujemy nieduże kotleciki i smażymy z obu stron.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)