Schab w sosie migdałowo-serowym w towarzystwie kurek.
Nie wiedziałam, że będę tak kiedyś mówić, ale schab mi smakuje!:) Zawsze się broniłam przed nim. Ale w takiej odsłonie każdy się skusi.
Składniki:
1/2 kg schabu
1/2 szkl. śmietany
3 dag zmielonych migdałów
20 dag kurek
10 dag topionego serka
4 dag masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
cebula
olej do smażenia
odrobina migdałów w płatkach
Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy. Obtaczamy w mące i rumienimy na oleju z obu stron.Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dusimy na rozgrzanym maśle. Wkładamy kotlety. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy grzyby wlewamy odrobinę wody. Dusimy ok. 15 minut. Serek rozcieramy ze śmietaną i mieszamy z migdałami. Wlewamy do mięsa. Mieszając, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Pod koniec możemy dodać migdały w płatkach.
1/2 szkl. śmietany
3 dag zmielonych migdałów
20 dag kurek
10 dag topionego serka
4 dag masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
cebula
olej do smażenia
odrobina migdałów w płatkach
Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy. Obtaczamy w mące i rumienimy na oleju z obu stron.Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dusimy na rozgrzanym maśle. Wkładamy kotlety. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy grzyby wlewamy odrobinę wody. Dusimy ok. 15 minut. Serek rozcieramy ze śmietaną i mieszamy z migdałami. Wlewamy do mięsa. Mieszając, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Pod koniec możemy dodać migdały w płatkach.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)