Kotlety z jajek i pora
Wpadłam na zrobienie takich kotlecików jak zauważyłam ogromną ilość jajek w lodówce. W sumie bardzo sycące
są ;) Za ich zaletę można uznać fakt że można dodać do nich co się na
winie. Ja osobiście dodałam pora. W sumie na plus jest również to że nie są
jakieś mega drogie.
Składniki:
8 ugotowanych jaj na twardo
1 surowe jajko
1 por
bułka tarta
przyprawy sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane
jajka drobniutko siekamy. Dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej oraz surowe jajko.
Następnie pokrojony w paseczki por i przyprawy. Z tak przygotowanej masy robimy
kotlety (jak mielone), które obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Uwielbiam te kotleciki!
OdpowiedzUsuńZgadzam się - przepis genialny. Już wypróbowany. ;>
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)