Mleko słonecznikowe
Caly czas poszukuję nowych smaków. Aktualnie staram się wykluczyć nabiał z diety. Lubię napoje\mleka roślinne. Dziś postanowiłam zrobić mleko słonecznikowe. Myślę, że mogłyby być wspaniałą bazą do domowych lodów. Nie wyrzucajcie tej pulpy, która Wam zostanie przy robieniu tego mleka. Jutro pokaże Wam jak zrobić z niej twarożek.
Składniki:
- 1 szklanka łuskanego słonecznika
- 2,5 szklanki wody
Przygotowanie:
Słonecznik zalewamy wieczorem wodą. Rano dokładnie blendujemy i odciskamy na podwójnie złożonej terze. Mleko można trzymać do 5 dni w lodówce.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)