Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Czekoladowy sernik wegański

, 1

 
  Lubicie serniki? Ja również.  Staram się odstawić nabiał, stąd wystąpił on u mnie w wersji wegańskiej. Spróbuj warto!
Składniki: 

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady min. 70 proc.
  • 4 łyżki kakao
  • 1 dojrzały banan
  • 0,25 szklanki cukru kokosowego ( lub więcej)
  • 3 łyżki oleju kokosowego
Przygotowanie:
 

Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, następnie przelewamy wrzątkiem. Gotujemy w 2 szklankach wody około 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy pokruszoną czekoladę. Lekko ostudzoną kaszę blendujemy z mlekiem. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy. Przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm  i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Ostudzony sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Podobne posty

Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...

  1. Wegańskie ciasta są najlepsze! :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)