Słodkie bezcukrowe muffinki
Dziś zdrowsza wersja muffinek. Zamiast cukru użyłam bananów. Jaki otrzymałam efekt? Słodkie i wilgotne ciasto. Idealne dla dzieci i osób na diecie.
Składniki:
- 0,5 szkl. mąki orkiszowej - razowej
- 0,5 szkl .mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szkl. oleju
- 2 banany
- 2 jaja
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W osobnej misce rozgniatamy banany dodajemy jaja i olej, dokładnie mieszając. Mokre składniki dodajemy do suchych szybko mieszając. Ciasto wykładamy do papilotem na 2\3 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach w termoobiegu przez ok 15-17 minut. Sprawdzając patyczkiem czy jest suchy.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
wyglądają zachęcająco! Zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)