Spaghetti z kiwi, czosnkiem i sokiem z pomarańczy. Dla odważnych.
Zainspirowana ostatnio przeczytanym połączeniem czosnku i kiwi postanowiłam spróbować. To jest coś dla odważnych smakoszy :) Zadziwiło mnie połączenie tych smaków, kiwi usiedliło a czosnek zniewolił. Uwielbiam smak czosnku, a w tym połączeniu dodał on ciekawego posmaku potrawie. A więc kto z Was jest odważny i próbuje ?
Składniki dla 2 osób:
2 sztuki kiwi
1 duża łyżka gęstego jogurtu naturalnego
łyżeczka skórki z pomarańczy ( świeżej)
sól, pieprz
ząbek czosnku
odrobina soku z pomarańczy
makaron spaghetti ( na 2 osoby)
Przygotowanie:
Na początku stawiamy wodę na makaron i gotujemy go al dente. W między czasie do rondelka wkładamy jogurt. Kiwi obieramy, jedną sztukę blendujemy a drugą kroimy w większe kawałki - całość dodajemy do jogurtu. Następnie dodajemy czosnek, odrobinę soku z pomarańczy i skórkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.. Całość podgrzewamy gdy makaron się ugotuje odcedzamy go i zalewamy sosem. Smacznego;)
Napisano już 4 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Kochana!
OdpowiedzUsuńja ostatnio robiłam makaron w sosie miętowo - czosnkowym i też uległam ;)
Także wierzę Ci na słowo, że smakuje. ;)
Dziękuję za inspiracje :)) Koniecznie muszę spróbować twojej wariacji ;))
UsuńJa!;)
OdpowiedzUsuńkurczę, ale mnie zaskoczyłaś! taki makaron, to dopiero odlot.
OdpowiedzUsuńchyba się skuszę. tak, na pewno! lubię innowacje, które wydają się w miarę do zjedzenia.
a Twój makaron.. nawet całkiem dobrze brzmi!
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)