Biszkopty dla dzieci
O tym, że cukier dla dzieciaków nie jest najzdrowszy doskonale wiecie. Staram się znaleźć zdrowsze rozwiązanie. Takie biszkopty możemy wypełnić domowym musem z jabłek lub dżemem.
Składniki:
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 małe jajka ( lub 2 duże)
- 1 łyżka cukru kokosowego ( można pominąć)
- szczypta soli
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier, nadal ubijając. Następnie miksując na najniższych obrotach dodajemy żółtka oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do przygotowanych wcześniej foremek. Pieczemy ok.20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)