Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Biszkopty dla dzieci

, 0


O tym, że cukier dla dzieciaków nie jest najzdrowszy doskonale wiecie. Staram się znaleźć zdrowsze rozwiązanie. Takie biszkopty możemy wypełnić domowym musem z jabłek lub dżemem.

Składniki:
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 małe jajka ( lub 2 duże)
  • 1 łyżka cukru kokosowego ( można pominąć)
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier, nadal ubijając. Następnie miksując na najniższych obrotach dodajemy żółtka oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do przygotowanych wcześniej foremek. Pieczemy ok.20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)