Bezglutenowe biszkopty dla niemowlaka
Sklepowe biszkopty zawierają dużą ilość cukru i niepotrzebne dodatki. Po co je kupować skoro można zrobić je samemu? Gwarantuje Wam, że w 20 minut się wyrobicie.
Składniki:
- 4 jaja
- 5 łyżek mąki ryżowej
- opcjonalnie 0,5 do 1 łyżeczki cukru kokosowego
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier. Następnie dodajemy powoli po jednym żółtku. Pod koniec delikatnie mieszamy z przesianą mąką ryżowa. Pieczemy w foremce silikonowej do brownie przez ok 12-15 minut w temp 175 stopni
Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
e tam dla niemowlaka, ja z chęcią tez bym zjadła!
OdpowiedzUsuńDo tej pory kupowałam Biscuits od Holle, bo nie miały cukru i w ogóle nam pasowały, ale szukałam ostatnio czegoś bezglutenowego i ten prosty przepis strasznie mi się podoba:) Dzieki!
OdpowiedzUsuńCzy one są miękkie? :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)