Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Jaglanka kokosowo-bananowa

, 2


śniadanie


Słodkie śniadanie na Dzień Dobry. Wcale nie musi być słodkie dzięki czystemu cukrowi. Zdrowiej jest zjeść taką jaglankę  niż płatki z toną cukru w składzie. Do wykonania tej jaglanki użyłam domowego mleka kokosowego. Według mnie nie trzeba dodatkowo dosładzać tej kaszy - banan wystarczy. 

Składniki:
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 1 większy banan
  • odrobina cynamonu
Przygotowanie:
Kaszę płuczemy kilka razy aby woda była przejrzysta. Następnie przelewamy wrzątkiem aby usunąć z niej gorycz.  Mleko zagotowujemy, dodajemy do niego kaszę. Gotujemy wszystko około 10-15 min. Banana kroimy w plastry i mieszamy z kaszą. Przykrywamy pokrywą na 10 minut.  Podajemy jeszcze gorące.

Podobne posty

Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)