Jaglanka kokosowo-bananowa
Słodkie śniadanie na Dzień Dobry. Wcale nie musi być słodkie dzięki czystemu cukrowi. Zdrowiej jest zjeść taką jaglankę niż płatki z toną cukru w składzie. Do wykonania tej jaglanki użyłam domowego mleka kokosowego. Według mnie nie trzeba dodatkowo dosładzać tej kaszy - banan wystarczy.
Składniki:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 większy banan
- odrobina cynamonu
Przygotowanie:
Kaszę
płuczemy kilka razy aby woda była przejrzysta. Następnie przelewamy
wrzątkiem aby usunąć z niej gorycz. Mleko zagotowujemy, dodajemy do
niego kaszę. Gotujemy wszystko około 10-15 min. Banana kroimy w plastry i mieszamy z kaszą. Przykrywamy pokrywą na 10 minut. Podajemy jeszcze gorące.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
pyszności! zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńPycha! Zaprzyjaźniam się ze słodkimi śniadaniami. Te bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)