Porady. Jak upiec buraki?
Dużo bardziej wolę buraki pieczone od ugotowanych. Nie tylko dlatego, że według mnie "mniej brudzą". Pieczenie wydobywa z nich głębszy i intensywniejszy smak. Tak przygotowane buraki wykorzystuje w sałatkach lub w zupach. Można również pokusić się o carpaccio z buraka. Przyrządzenie buraka jest bardzo proste i ogranicza się do kilku kroków. Bardzo łatwo się obierają!
Przed upieczeniem buraków należy je umyć woda,nie obierając ze skóry, zawinąć każdego buraka w folie aluminiowa i piec w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni przez około
1,5-2 h w zależności od wielkości buraka. Miękkość, sprawdzamy wbijając czubek ostrego noża przez folię.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)