Kasza jaglana z malinami.
Jeżeli ktoś mi powie: " Nie lubię kaszy!". Zrobię mu dokładnie tak podaną. Nic dodać nic ująć pyszny początek dnia.
Składniki:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 400 ml mleka (można dać roślinne)
- duża garść malin
- 1 łyżka syropu klonowego - opcjonalnie
Przygotowanie:
Kaszę płuczemy kilka razy aby woda była przejrzysta. Następnie przelewamy wrzątkiem aby usunąć z niej gorycz. Mleko zagotowujemy, dodajemy do niego kaszę. Gotujemy wszystko około 10-15 min. W razie potrzeby dosładzamy i mieszamy. Przykrywamy pokrywą na 10 minut. Dodajemy maliny, dokładnie mieszamy i podajemy jeszcze gorące.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Dokładnie! Śniadanie idealne :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
jaglanka na słodko to jest to!
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)