Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Placki z kaszy pęczak.

0


 Kasza ostatnio bardzo mnie inspiruje. Dziś zrobiłam placuszki. W sam raz na obiad. Proste i łatwe. Wcale nie kosztowne.

Składniki:
  • 200 g ugotowanej kaszy pęczak
  • pół czerwonej papryki
  • pół zielonej papryki
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 jaja
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz, słodka papryka, czarnuszka do posypania
Przygotowanie:
 
Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem, delikatnie skrapiamy oliwą. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dajemy pokrojoną paprykę, posiekaną cebulę, rozbełtane jajka i mąki. Całość doprawiamy i smażymy na "złoto".

Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)