Placki z kaszy pęczak.
Kasza ostatnio bardzo mnie inspiruje. Dziś zrobiłam placuszki. W sam raz na obiad. Proste i łatwe. Wcale nie kosztowne.
Składniki:
- 200 g ugotowanej kaszy pęczak
- pół czerwonej papryki
- pół zielonej papryki
- pół czerwonej cebuli
- 2 jaja
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- sól, pieprz, słodka papryka, czarnuszka do posypania
Przygotowanie:
Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Kładziemy na
blasze wyłożonej papierem, delikatnie skrapiamy oliwą. Pieczemy przez
20 minut w 200 stopniach. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dajemy pokrojoną paprykę, posiekaną cebulę, rozbełtane jajka i mąki. Całość doprawiamy i smażymy na "złoto".
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)