Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Muffinki brzoskwiniowe

2

 Muffinki to pomysł na szybką słodkość. Dziś wykorzystałam nadmiar brzoskwiń.  Wiecie, że muffinki można mrozić? Często tak zrobię, bo nie sposób w dwie osoby zjeść 12 sztuk muffin. Słodkiego dnia!

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 3 jajka
  • 2 brzoskwinie
  • cynamon
Przygotowanie:
 
Osobno mieszamy składniki suche a osobno mokre. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kawałki. Mieszamy składniki suche i mokre przy pomocy łyżki.  Papilotki napełniamy 2 łyżkami ciasta, na wierzchu  nakładamy kawałki brzoskwiń. Pieczemy w nagrzanym piekarniku  w temp. 180 stopni przez ok. 25min.

Podobne posty

Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)