Muffinki brzoskwiniowe
Muffinki to pomysł na szybką słodkość. Dziś wykorzystałam nadmiar brzoskwiń. Wiecie, że muffinki można mrozić? Często tak zrobię, bo nie sposób w dwie osoby zjeść 12 sztuk muffin. Słodkiego dnia!
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki oleju
- 1 mały jogurt naturalny
- 3 jajka
- 2 brzoskwinie
- cynamon
Przygotowanie:
Osobno mieszamy składniki suche a osobno mokre. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kawałki. Mieszamy składniki suche i mokre przy pomocy łyżki. Papilotki napełniamy 2 łyżkami ciasta, na wierzchu nakładamy kawałki brzoskwiń. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 25min.
Osobno mieszamy składniki suche a osobno mokre. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kawałki. Mieszamy składniki suche i mokre przy pomocy łyżki. Papilotki napełniamy 2 łyżkami ciasta, na wierzchu nakładamy kawałki brzoskwiń. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 25min.
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Wyglądają smakowicie!
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńJa nie mam miejsca, żeby mrozić cokolwiek...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)