Domowy serek kanapkowy
Od kilku lat jest nastąpiło wielkie buum na czytanie etykiet. Cieszy mnie to bardzo, bo ludzie w końcu wczytują się w skład i są bardziej świadomi wybierając produkty spożywcze. Nie raz czytając etykietę serka kanapkowego ( nie będę tutaj przytłaczać nazw) pierwszy w składzie był : TŁUSZCZ!
Jak bym chciała zjeść kanapkę z masłem to bym zjadła z masłem. Nie siląc się na tłuszcz wątpliwego pochodzenia. Niewiele jest firm, które oferują fajny skład takich serków. Ostatnio wybierając jogurt naturalny z trudem znalazłam taki, który nie posiadał w składzie mleka w proszku. No cóż, pora zrobić samemu smarowidło do chleba.
Składniki:
- 150 g twarogu półtłustego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pół czerwonej papryki
- sól, pieprz, słodka papryka
- opcjonalnie ćwierć cebuli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy z pieczywem.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)