Sałatka brokułowa z fetą
Dziś o sałatce która skradła mi serce, Haniu dziękuję! Zrobiłam lekkie modyfikacje, taką wersję na bogato. Wszelkie składniki doskonale się komponują. Ostrzegam lojalnie - nie jedzcie gorącego słonecznika, bo się oparzycie;)
Składniki:
450g mrożonych brokułów
100g sera kanapkowego typu feta
1 czerwona cebula
100 g kukurydzy konserwowej
100 g groszku
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
pieprz
sól
30g ziaren słonecznika
Przygotowanie:
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie uważając aby ich nie rozgotować. Na suchej patelni prażymy słonecznik. Ser i cebulę kroimy w kostkę. W misce układamy schłodzone brokuły, fetę i czerwoną cebulę. Następnie dodajemy kukurydzę i groszek. Przygotowujemy sos do sałatki: majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem oblewamy sałatkę, którą następnie posypujemy słonecznikiem
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Robie podobna, ale dodaje drobno pokrojona gruszke.
OdpowiedzUsuńjeeej! Po wczorajszym zdjęciu nie wpadłam na to, że to może być moja ulubiona sałatka brokułowa :) tyle że nigdy nie dodawałam groszku, następnym razem dodam :) Uwielbiam ją, jest prosta i zawsze wszystkim smakuje :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)