Kurczak w krakersach
Uwielbiam takie przepisy na imprezę, kurczak wyszedł niezwykle soczysty. Uważam, że jest to fajne rozwiązanie aby podać coś na ciepło. Genialnie sprawdzi się w towarzystwie sosów na zimno np czosnkowego.
Aniu P, dziękuję za inspiracje!:)
Składniki:
2 filety z kurczaka
200 g krakersów cebulowych
2 małe jogurty greckie
0,5 łyżeczki zielonej czubrycy
sól, pieprz, słodka papryka
Przygotowanie:
Kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w paski. W misce mieszamy kurczaka z jogurtami, do których dodajemy przyprawy. Zostawiamy tak przygotowanego kurczaka na noc w lodówce. Na kolejny dzień obtaczamy kurczaka w pokruszonych krakersach i pieczemy w temp 190 stopni przez 25 minut
Aniu P, dziękuję za inspiracje!:)
Składniki:
2 filety z kurczaka
200 g krakersów cebulowych
2 małe jogurty greckie
0,5 łyżeczki zielonej czubrycy
sól, pieprz, słodka papryka
Przygotowanie:
Kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w paski. W misce mieszamy kurczaka z jogurtami, do których dodajemy przyprawy. Zostawiamy tak przygotowanego kurczaka na noc w lodówce. Na kolejny dzień obtaczamy kurczaka w pokruszonych krakersach i pieczemy w temp 190 stopni przez 25 minut
Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Robiłam kiedyś już takiego kurczaka. Mięso było soczyste i bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł! będę musiała spróbować, koniecznie :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)