Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Kurczak w krakersach

, 2


Uwielbiam takie przepisy na imprezę, kurczak wyszedł niezwykle  soczysty. Uważam, że jest to fajne rozwiązanie aby podać coś na ciepło. Genialnie sprawdzi się w towarzystwie sosów na zimno np czosnkowego.

Aniu P, dziękuję za inspiracje!:)

Składniki:

2 filety z kurczaka
200 g krakersów cebulowych
2 małe jogurty greckie
0,5 łyżeczki zielonej czubrycy
sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie:

Kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w paski.  W misce mieszamy kurczaka z jogurtami, do których dodajemy przyprawy. Zostawiamy tak przygotowanego kurczaka na noc w lodówce. Na kolejny dzień obtaczamy kurczaka w pokruszonych krakersach i pieczemy w temp 190 stopni przez 25 minut


Podobne posty

Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

  1. Robiłam kiedyś już takiego kurczaka. Mięso było soczyste i bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł! będę musiała spróbować, koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)