Karczek z patelni grillowej.
Tak ciężko jest mi się zebrać by coś ugotować... A więc dzień wcześniej za marynowałam mięso... I spójrzcie co wyszło.
Składniki:
6 kotletów z karczku
2 łyżki miodu
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki sosu sojowego
sól pieprz
Przygotowanie:
Przygotowane kotlety z karczku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę z miodu, octu i sosu sojowego. Przygotowaną marynatą smarujemy karczek i wkładamy najlepiej na noc do lodówki. Patelnie grillową smarujemy odrobiną oliwy i rozgrzewamy. Kładziemy na nią karczek i smażymy po kilka minut z każdej strony i gotowe ;)
Napisano już 4 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
pyszny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńdobreee, uwielbiam karczek, zwłaszcza w sezonie grilla;p
OdpowiedzUsuńkarczku z miodem jeszcze nie łączyłam, ale wypróbuję na najbliższym grillu :)
OdpowiedzUsuńJa jakś nie przepadam za mięsem;)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)