Czekoladki a'la schocko bons.
Kolejna partia moich czekoladek znajduje się w kawiarni Cafe&Wine w Opolu. Kto się skusi będąc w okolicy na coś pysznego? Przedstawiam cudownie mleczne czekoladki z kruszonymi migdałami. Nazwane przeze mnie roboczo schocko bons ;) Bo trochę mi je przypominają
Składniki:
100g mlecznej czekolady
60g białej czekolady
mleko w tubce zwykle
łyżka pełnego mleka w proszku
3 łyżki kruszonych migdałów
Przygotowanie:
Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na
10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy.
Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać na oko mleka w tubce ( mniej więcej 3 łyżki), mleko w proszku a następnie dodajemy migdały.
Tak przygotowaną masę
nakładamy do foremek.
Całość zalewamy resztą mlecznej czekolady i odstawiamy najlepiej
na około godzinę do lodówki. Ja przyozdobiłam czekoladki gwiazdkami z czekolady ale możecie również zrobić wzroki z wykorzystaniem czekolady białej.
Napisano już 6 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Wpadnę na pewno :D
OdpowiedzUsuńAle cudeńka! Chętnie podkradłabym parę do popołudniowej kawki! :)
OdpowiedzUsuńŁał. Śliczne!!! :D :D :D
OdpowiedzUsuńRewelacyjne :) Z checia bym sprobowala ;)
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis! Wyszło pysznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis! Wyszło pysznie :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)