Bezglutenowe. Ciasteczka ryżowo-kokosowe.
Już sama nie wiem skąd w moim składziku znalazło się tyle mąki ryżowej. Postanowiłam coś z niej w końcu zrobić. Tak o to powstały ciasteczka - bezglutenu, nabiału i białego cukru. Ciasteczka śmiało można podawać nawet maluchom. Kruszyna jada i poleca.
Składniki:
- 100g mąki ryżowej
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 2 żółtka
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 1,5 łyżki cukru kokosowego
Przygotowanie:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut. Formułujemy kuleczki, które spłaszczamy delikatnie dłonią. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 13-15 minut.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)