Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Bezglutenowe. Ciasteczka ryżowo-kokosowe.

, 0


Już sama nie wiem skąd w moim składziku znalazło się tyle mąki ryżowej. Postanowiłam coś z niej w końcu zrobić. Tak o to powstały ciasteczka - bezglutenu, nabiału i białego cukru. Ciasteczka śmiało można podawać nawet maluchom. Kruszyna jada i poleca. 

Składniki:
  • 100g mąki ryżowej
  • 1,5 łyżki oleju kokosowego
  • 2 żółtka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 1,5 łyżki cukru kokosowego
Przygotowanie:

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut.  Formułujemy kuleczki, które spłaszczamy delikatnie dłonią. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 13-15 minut. 


Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)