Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Ciasteczka orzechowo-czekoladowe

0


Bardzo miękkie ciasteczka, znikają z talerza w oka mgnieniu śmiało mogę powiedzieć - uzależniają. 
Uwielbiam ciasteczka są bardzo łatwe w wykonaniu, bez problemu można wziąć je ze sobą do pracy lub na spacer.  Pasują również do napoju bez którego nie mogę ostatnio funkcjonować- kaaaawy!

Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka sody
  • 180 g masła orzechowego
  • 120 g  miękkiego masła
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 2 łyżki jagód goji
Przygotowanie:

Czekolady siekamy Masła ucieramy z cukrem do otrzymania puszystej masy. Dodajemy kolejno jajka cały czas ucierając. Mąkę mieszamy razem z sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy maślanej i miksujemy. Na końcu łączymy całość z czekoladami. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasteczka w wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczając górę. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez ok 15 minut, do lekkiego zbrązowienia ciastek.

Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)