Ciasteczka orzechowo-czekoladowe
Bardzo miękkie ciasteczka, znikają z talerza w oka mgnieniu śmiało mogę powiedzieć - uzależniają.
Uwielbiam ciasteczka są bardzo łatwe w wykonaniu, bez problemu można wziąć je ze sobą do pracy lub na spacer. Pasują również do napoju bez którego nie mogę ostatnio funkcjonować- kaaaawy!
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 2 jaja
- 1 łyżeczka sody
- 180 g masła orzechowego
- 120 g miękkiego masła
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 2 łyżki jagód goji
Przygotowanie:
Czekolady siekamy Masła ucieramy z cukrem do otrzymania puszystej masy. Dodajemy kolejno jajka cały czas ucierając. Mąkę mieszamy razem z sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy maślanej i miksujemy. Na końcu łączymy całość z czekoladami. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasteczka w wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczając górę. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez ok 15 minut, do lekkiego zbrązowienia ciastek.
Czekolady siekamy Masła ucieramy z cukrem do otrzymania puszystej masy. Dodajemy kolejno jajka cały czas ucierając. Mąkę mieszamy razem z sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy maślanej i miksujemy. Na końcu łączymy całość z czekoladami. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasteczka w wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczając górę. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez ok 15 minut, do lekkiego zbrązowienia ciastek.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)