Surówka ze szpinakiem
W takie upały wystarczy zjeść tylko warzywa, omijając szerokim łukiem wszelkie źródła ciepła np kuchenki. Do surówki ze szpinakiem i kremem balsamicznym świetnie pasują również truskawki.
Składniki:
- 100 g liści szpinaku
- 8 pomidorków cherry
- 1 garść nerkowców
- pół żółtej papryki
- 2 łyżki kremu balsamicznego
- kiełki rzodkiewki do dekoracji
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Szpinak, paprykę oraz pomidorki myjemy i osuszamy. Do miski wrzucamy szpinak. Pomidorki kroimy na pół, a paprykę w
kostkę. Łączymy ze szpinakiem. Posypujemy nerkowcami. Dodajemy krem balsamiczny i doprawiamy. Całość dokładnie mieszamy i dekorujemy kiełkami.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
prosto i smacznie, a jeżeli są nerkowce to nic więcej mi nie trzeba!
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)