Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Surówka ze szpinakiem

1

Surówka ze szpinakiem

W takie upały wystarczy zjeść tylko warzywa, omijając szerokim łukiem wszelkie źródła ciepła np kuchenki.   Do surówki ze szpinakiem i kremem balsamicznym świetnie pasują również truskawki.

Składniki:
  • 100 g liści szpinaku
  • 8 pomidorków cherry
  • 1 garść nerkowców
  • pół żółtej papryki
  • 2 łyżki kremu balsamicznego
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie: 
Szpinak, paprykę oraz pomidorki myjemy i osuszamy. Do miski wrzucamy szpinak. Pomidorki kroimy na pół, a paprykę w kostkę. Łączymy ze szpinakiem. Posypujemy nerkowcami. Dodajemy krem balsamiczny i doprawiamy.  Całość dokładnie mieszamy i dekorujemy kiełkami.


Podobne posty

Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...

  1. prosto i smacznie, a jeżeli są nerkowce to nic więcej mi nie trzeba!

    OdpowiedzUsuń

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)