Roladki, zrazy na imprezę.
Gdy nie mam pomysłu na obiad a chcę aby był syty a najlepiej z dodatkiem mięsa robię roladki. Roladki możemy wykonać z kurczaka lub wieprzowiny. Do takich zrazów można dodać ulubione składniki. Na przykład farsz ze szpinakiem i fetą lub grzybowy. Zazwyczaj wykorzystuje resztki z lodówki. Nie masz pomysłu na coś ciepłego dla gości na urodziny? Zrób takie roladki i pokrój je w plastry. Smakują dobrze, również na zimno.
Składniki :
Składniki :
- 4 sztuki mięsa z szynki na rolady
- 200 g mozzarelli
- 1 słoiczek suszonych pomidorów w zalewie olejowej
- 1 mała cebula
- słodka papryka
- czosnek granulowany
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Możemy kupić gotowe mięso pod rolady z szynki lub pokroić mięso z szynki w centymetrowej grubości plastry. Każdy kawałek mocno rozbijamy tłuczkiem z obu stron , na cienkie plastry.
Możemy kupić gotowe mięso pod rolady z szynki lub pokroić mięso z szynki w centymetrowej grubości plastry. Każdy kawałek mocno rozbijamy tłuczkiem z obu stron , na cienkie plastry.
Po rozbiciu każdy plaster przyprawiamy z dwóch stron, układamy pokrojone w pasy pomidory, cebulę pokrojoną w piórka i plastry mozarelli. Zawijamy jak zrazy. Dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów wylewamy do naczynia żaroodpornego , układamy roladki i lekko smarujemy je odrobiną oleju . Wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy około 30-40 minut
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)